Máta – recepty pro kuchyňské využití
Máta peprná i Máta klasnatá má oblíbenou a nezaměnitelnou vůni. Chuť je svěží a nasládlá a po konzumaci máty máme […]
Máta peprná i Máta klasnatá má oblíbenou a nezaměnitelnou vůni. Chuť je svěží a nasládlá a po konzumaci máty máme […]
Používáme-li k přípravě pokrmů zelené koření, chuť jídla se umocní. Čerstvé byliny obsahují vitamíny, minerální látky a hlavně éterické oleje,
Tradiční velikonoční svátky se vyznačovaly kromě barvení vajíček, jarní výzdoby a pomlázky také uměním vaření tradičních velikonočních jídel. Počítáno od
O velikonočních svátcích odedávna hrály důležitou roli sladké pečivo, především z kynutého těsta. Toto období napomáhalo postupnému přechodu od dlouhého
Není žádnou novinkou, že kdo nesnídá, škodí sám sobě. To proto, že ranní jídlo nás má nabít energií a pozorností
Již dávno pominuly doby, kdy většina prababiček vařila vše na jednom hrnci. Současné moderní kuchyně se už neobejdou bez kvalitních
Proč perník popraskal, bábovka nejde vyklopit, cukroví se rozpadá, vánočka má brousek, buchty jsou příliš bledé, těsto se nám lepí
Grilování na zahradě nebo prostě někde venku je pro většinu lidí spojené s něčím příjemným. Hezká vůně, skvělá chuť a
Uskladňování potravin v mrazáku sebou přináší leckdy mrzutosti – různé uzávěry sáčku často nedrží, nebo se poztrácejí. Zato PET lahví
Čeká nás velký úklid a pro mnohé to znamená nákup všech možných saponátů, čističů a leštidel. Dá se předpokládat, že
I tomu nejlepšímu kuchaři se občas něco připálí. Stačí chvilka nepozornosti, třeba, aby zazvonil soused u dveří nebo telefon… a
Bylinky pěstované v zimě, a tedy vlastně celoročně, touží mít pěkně po ruce každý, kdo rád a dobře vaří. V