Limonáda a marmeláda z bezových květů
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni, říkávali naši předkové, a věděli proč. Bez černý roste takřka všude, kde má dostatek […]
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni, říkávali naši předkové, a věděli proč. Bez černý roste takřka všude, kde má dostatek […]
Keře černého bezu v přírodě snadno najdeme téměř všude, rostou jako plevel na stráních a okrajích lesa a polí, v
Pečený čaj vyrobený z ovoce zažívá v posledních letech renesanci, ale popravdě ho vyráběly již naše babičky a prababičky. Je
Keře černého bezu nacházíme v přírodě hojně, rostou všude tak, kde mají dostatek vláhy a dusíku v půdě. Plody Bezu
Na podzim dozrávají různé bobule, z nichž se mnohé hodí pro kuchyňské zpracování. Vysoký obsah vitamínů a dalších zdraví prospěšných
Že jsou některé květy jedlé, věděli již ve starém Egyptě, kde součástí oblíbených pokrmů byly především papyrus a leknín, ale
Pohanka je obilnina, která se u nás objevila spolu s kočovnými nájezdníky, tedy pohany, již před stovkami let. Pravděpodobným důvodem,
Čaj objevili již staří Číňané a dobře věděli, jak je jeho popíjení prospěšné zdraví. Měli bychom ale vědět, jak čaj
Možná jste si pořídili kuchyňský hit – granitový dřez, který designově povyšuje celou kuchyňskou linku. Jeho výhodou je i to,
Obří dýně plazivá se v zemích, které slaví Halloween používá k tvorbě strašidel a lucerniček. Dýně se stále častěji vyřezávají
Dýně špagetová je plazivá rostlina s bujným růstem a její oválné, asi dvoukilogramové plody, dlouhé okolo 25 – 30 cm
Jednou z nejoblíbenějších dýní pro kuchyňskou úpravu je bezesporu Hokaido. Její výhodou je, že se nemusí loupat, protože slupka se