Reveň rebarbora
Reveň rebarbora je vysoká statná rostlina s velkými dlanitými listy. Karmínově červené, nahoře světle zelené dužnaté řapíky listů tepelně zpracováváme […]
Reveň rebarbora je vysoká statná rostlina s velkými dlanitými listy. Karmínově červené, nahoře světle zelené dužnaté řapíky listů tepelně zpracováváme […]
Libeček lékařský v kuchyni používáme jako tradiční koření odedávna, a to čerstvý, sušený či zmrazený. Využijeme i kořeny, stonky a
Bylinky, tedy zelené koření, je vhodné mít při přípravě pokrmů pěkně po ruce. Nejlépe na parapetu kuchyňského okna nebo balkonu.
Sklidili jsme (nebo dostali) vlašské ořechy a přemýšlíme, co s nimi dělat, aby nezplesnivěly, jak je správně sušit a skladovat.
Sezona chřestu je krátká – zpravidla od poloviny dubna do poloviny června. K nejkvalitnějším druhům chřestu patří bílý; zelený chřest
Opuncie je kaktus pouštního typu s nádhernými květy a chutnými sladkými plody. Na plodech dekorativních opuncií si však nepochutnáme. V
Rebarbora je lahůdková zelenina, jejíž dužnaté řapíky mají bohaté využití při přípravě jídel. Sklízíme ji ale jen do konce června,
Smetanka lékařská – pampeliška u nás roste velmi hojně na lukách a travnatých místech. Vypadají jako zlaté dukáty rozsypané po
Ořechy a semínka, ať již slunečnicová, lněná, sezamová, maková a zvláště dýňová jsou velmi prospěšné našemu zdraví. Například snižují vysoký
Bylinkové máslo a olej využijeme na grilované i jinak tepelně upravené maso, drůbež, ryby i grilovanou zeleninu nebo sýry. Je
Různé domácí ovocné zmrzliny můžeme vyrobit čistě jen z ovoce a cukru, nebo s mlékem, smetanou, jogurtem anebo tvarohem. Ovoce
Zmrzlinu milují děti i dospělí a léto bez zmrzliny si mnozí z nás nedovedou ani představit. Domácí zmrzliny, které si